Truca'ns al 977 15 92 33

 | Imagen

Sortida al Pont del Diable

Primer vam visitar l'aqüeducte, vam explicar-ne les característiques i la importància que tenia per subministrar aigua a una ciutat gran com Tarraco. Després vam veure un forn de calç que es troba just al costat que proporcionava material per ajudar a impermeabilitzar l'specus (canalització). Vam passejar-hi i ens vam aturar per observar una part original que encara s'hi conserva i estudiar-ne algunes de les seves particularitats.
Posteriorment, vam anar a una petita pedrera romana a prop de l'aqüeducte perquè els alumnes veiessin les dues maneres que els romans tenien per extreure els blocs de pedra per a la construcció de l'aqüeducte. A continuació, ens vam endinsar al bosc per descobrir alguns elements curiosos, com el d'una obra artística feta amb pedres en el marc del corrent artístic del Land art.
 
També vam veure un exemple intacte d'una cabana de pedra seca i vam veure els diferents usos agrícoles que se'n feien, així com la tècnica constructiva.
Per últim, ja de tornada, vam descobrir dos monuments: una creu celta com homenatge a les víctimes del setge napoleònic a la ciutat de Tarragona de l'any 1811 i unes inscripcions gravades en la pedra que ens recorden la importància de preservar el medi ambient.
 
`

 
`

 

Publicar un Comentario