
Fem Salsa Garum a Cultura Clàssica
- Tuesday, 14 de March de 2023
- 3r d'ESO, 4r d'ESO, ESO
- joanfandos
- Sin Comentarios
Aquesta setmana passada es va dur a terme una activitat amb els alumnes de 3r ESO i 4t ESO centrada en el Garum, una salsa romana molt popular en l'època clàssica.
L'alumnat no només va aprendre l'origen del Garum i les diferents varietats que existien, sinó que també va veure com es feia aquesta salsa, la qual consisteix a deixar fermentar durant mesos restes de peix i altres ingredients en sal. El contacte de certs peixos blaus amb la sal genera un líquid anomenat liquamen (sinònim de garum) el qual, després de descansar tres mesos, està preparat per ser consumit.
Posteriorment, l'alumnat va poder fer una petita degustació d'aquesta salsa, acompanyada de pa i oli d'oliva. També es va parlar sobre la seva utilització en la gastronomia romana i com es combinava amb altres plats.
L'activitat va resultar molt interessant i, tot i que en principi eren reticents, després d'aprendre com es produïa, va descobrir una mica més sobre la cultura i la gastronomia romana.
Categories
- 1r BAT1r d'ESO2n BAT2n d'ESO3r d'ESO4r d'ESOAMPABatxillerat ArtísticBatxillerat Científic i TecnològicBatxillerat Humanístic i SocialCFGM de Jardineria i FloristeriaESOFotosMemòria AnualNoticies Curs 2016-2017Noticies Curs 2017-2018Notícies Curs 2019-2020Notícies Curs 2020-2021Notícies Curs 2021-2022Notícies Curs 2022-2023Notícies Curs 2023-2024Notícies Curs 2024-2025PFIPreinscripció i matrículaProgramació General AnualProjecte de DireccióProjecte Educatiu de CentreProjecte Lingüístic de CentreProves PAUSecretariaSortidesVideos