Truca'ns al 977 15 92 33

 | Imagen

Fem Salsa Garum a Cultura Clàssica

Aquesta setmana passada es va dur a terme una activitat amb els alumnes de 3r ESO i 4t ESO centrada en el Garum, una salsa romana molt popular en l'època clàssica.

L'alumnat no només va aprendre l'origen del Garum i les diferents varietats que existien, sinó que també va veure com es feia aquesta salsa, la qual consisteix a deixar fermentar durant mesos restes de peix i altres ingredients en sal. El contacte de certs peixos blaus amb la sal genera un líquid anomenat liquamen (sinònim de garum) el qual, després de descansar tres mesos, està preparat per ser consumit.

Posteriorment, l'alumnat va poder fer una petita degustació d'aquesta salsa, acompanyada de pa i oli d'oliva. També es va parlar sobre la seva utilització en la gastronomia romana i com es combinava amb altres plats.

L'activitat va resultar molt interessant i, tot i que en principi eren reticents, després d'aprendre com es produïa, va descobrir una mica més sobre la cultura i la gastronomia romana.


Publicar un Comentario